Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

 

Maak kennis met fairtrade sieradenlijn M-brace, het winnende ontwerp van de Design Your Own Silver - Contest van fairminds. Creeër je eigen look en varieer met de verschillende beads.

Wat er aan vooraf ging…

In het voorjaar van 2013 zijn 30 derdejaars edelsmid studenten van Zadkine Schoonhoven de uitdaging van Fairminds aangegaan: wie wint de Design Your Own silver – Contest? De opdracht luidde: Ontwerp een vernieuwend zilveren sieraad voor jongeren dat zowel door vrouwen als mannen gedragen kan worden.

De winnaar van Design Your Own silver – Contest is Marlous van der Horst. Met haar zilveren beads die je aan (leren) armbanden kunt bevestigen, heeft ze de jury en de stemmers overtuigd van de originaliteit en schoonheid van haar ontwerp. Ze heeft een armband ontworpen die voor zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk is. In de winkel kun je straks twee verschillende setjes kopen. Een setje bestaat uit een leren band die dubbel rond de pols gaat, met een zilveren bead. Daarnaast kun je een tweede bead los erbij kopen, waardoor je kunt variëren per look.

 

Wat zei de jury over dit ontwerp?

Joke, trendwatcher “Deze beads zijn mooi en detaillistisch vormgegeven. Het leuke is, dat een bead tegelijkertijd ook de sluiting van het leren bandje vormt. Marlous ontwierp hiermee een mooie, stijlvolle variant op de “noosa”-achtige bandjes die je op dit moment veel ziet.”

Anne, medewerkster bij WAAR Nijmegen “De uitstraling van de armband past bij de mode van deze tijd, of eigenlijk nog beter: het lijkt me een tijdloos model.” “Wat deze armband zo aantrekkelijk maakt is dat hij zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden.”

Petra, 25 jaar, Fairminds productreviewer en (fair) fashionista “Dit ontwerp is stoer en toch ook sierlijk door de combinatie van leer met zilver. Zoiets draag ik graag.” “Door verschillende combinaties te kunnen creëren met de beads en kleuren leer, verveelt de armband nooit.”

Bij de fairtrade producent in Mexico

Marlous was in juli 2013 in Mexico bij de fairtrade producent, waar haar ontwerp in productie is genomen. Bekijk hier het filmpje, mét fijn muziekje!

 

Fairminds - Design Your Own silver - Contest from Zoo Amsterdam on Vimeo.