Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Augustus-aanbieding food: sauzen & curries

Onze aanbieding van augustus geldt voor de Thaise rijsttafelprodukten: zoete chilisaus, sojasaus, curries en drie fantastische woksauzen. Lekker bij Aziatische gerechten, bij de gourmet of barbecue en als marinade voor vlees of vis.

15% korting op sauzen en curries!


Sweet Chili Saus

van € 1,60  

voor € 1,35

Natuurlijk kun je het ook zelf: pluk wat rode pepers en snij klein. Kap een halve rietsuikerstengel, en stamp tot een fijne massa… Maar wees nou eerlijk, het is wel zo lekker als dit al voor je gedaan is. In Thailand welteverstaan, waar de producenten fair betaald krijgen voor deze zoet-pittige smaakmaker. Wel het flesje op tafel zetten hoor. En eerlijk zeggen wie het gemaakt heeft.

KRS Spicy Food in Thailand maakt Oosterse culinaire producten. De sojabonen, rietsuiker en chilipepers die worden verwerkt, zijn mede dankzij de inzet van Fair Trade Original die de flesjes in Nederland distribueert Fairtrade gecertificeerd. Het bedrijf heeft ook voor de eigen medewerkers een goed sociaal beleid.

Ingrediënten
Water, rietsuiker, rode chilipepers (4,3%), gemodificeerd tapioca zetmeel, knoflook, voedingszuur: azijnzuur, zout, kleurstof: paprika extract.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal): 145 kcal - Energie (kJ): 605 kJ
Koolhydraten: 36 g, Suikers: 32 g, Eiwitten: 0,2 g, Zout: 1,9 g

Inhoud
250 ml

Woksaus Soja Gember

Woksaus Soy Ginger

van € 1,60  

voor € 1,35

Met deze soja gember woksaus geef je net die Thaise twist aan je maaltijd. Met als extra pluspunt: de soja- en gemberboeren ontvangen een fairtrade premie. Daarmee verbeteren ze hun verbouwmethoden en maken ze plannen voor nog meer fairtrade producten. Vinden wij ook een goed plan!

Ingrediënten
Water, rietsuiker, sojasaus (5,1%) (water, soja, tarwe, zout), gember (4,9%), zout, gemodificeerd tapioca zetmeel, fructosestroop, voedingszuur: azijnzuur, verdikkingsmiddel: E466, limoenpoeder, peper, limoenaroma.

Allergenen
Gluten, soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal) : 188 kcal - Energie (kJ) : 799 kJ
Koolhydraten: 46 g, Suikers: 40 g, Eiwitten: 1 g, Zout: 5,8 g

Inhoud
200 ml

Woksaus Teriyaki

Woksaus Teriyaki

van € 1,60  

voor € 1,35

Teriyaki komt oorspronkelijk uit Japan. Maar het recept ging de wereld over en veroverde de harten van de Thai. Zij pasten het recept aan tot een eigen heerlijke saus. Het geheim? Het gebruik van eerlijke sojabonen en rietsuiker. Dus goed voor de boeren. En voor de mensen die de saus ter plekke maken en in een flesje doen. Extra lekker dus… Teriyammie!

Ingrediënten
Rietsuiker, water, sojasaus (water, soja, tarwe, zout), zout, gemodificeerd tapioca zetmeel, voedingszuur: azijnzuur, verdikkingsmiddel: E466.

Allergenen
Gluten, soja

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal): 195 kcal - Energie (kJ): 810 kJ
Vetten: 0,1 g, Koolhydraten: 47 g, Suikers: 44 g, Eiwitten: 1 g, Zout: 6,4 g

Inhoud
200 ml

Woksaus Zoetzuur

Woksaus Sweet & Sour

van € 1,60  

voor € 1,35

Fris-zuur, maar ook lekker zoet. Dat komt door de rietsuiker, zo onder de Thaise zon vandaan. Een groep suikerboeren heeft daar met onze hulp de overstap gemaakt naar fairtrade productie. Zo volgden ze trainingen voor een milieuvriendelijker teelt. Ook de beloning voor dit alles, de ontwikkelingspremie, is heerlijk zoet.

Ingrediënten
Water, rietsuiker, tomatenpuree, zout, rode chilipepers (1,2%), ui, gemodificeerd tapioca zetmeel, voedingszuur: azijnzuur, knoflook, gember, verdikkingsmiddel: xanthaangom, kleurstof: paprika extract.

Voedingswaarde per 100 gram
Energie (kcal): 130 kcal - Energie (kJ): 540 kJ
Koolhydraten: 32 g, Suikers: 30 g, Zout: 3,2 g

Inhoud
200 ml


Biologische sojasaus

Een groep boeren in Thailand kreeg in hun trainingscentrum helemaal de smaak te pakken. 
Ze werken nu op een biologische én fairtrade manier.

Met hun sojabonen, bruine rijst en veel geduld kwamen ze tot een mooi recept voor sojasaus. Na 4 tot 6 maanden rijpen is de saus op volle smaak. Voor jou dan nog een koud kunstje om hier heerlijk mee te koken.

van € 2,00 

voor € 1,70

Ingrediënten
water, sojabonen* (25%), rijst* (17%), zout (16,5%)

Allergenen
Soja

Voedingswaarde per 100 ml/g
Energie (kcal): 51 kcal - Energie (kJ): 218 kJ
Koolhydraten: 4,2 g - Eiwitten: 8 g - Zout: 16,5 g

Inhoud
200 ml


Biologische rijstazijn

Deze pure en milde rijstazijn, gemaakt van biologische zilvervliesrijst, hoort helemaal thuis in de Aziatische keuken. En ook in andere gerechten vervangt ie moeiteloos een scheutje witte wijnazijn. De rijstboeren in Noord-Thailand zijn net zo veelzijdig. Zij verbouwen hun product zowel biologisch als fairtrade, en dat doet niet iedereen ze zo maar na.

van € 2,00 

voor € 1,70

Ingrediënten
Water, zilvervliesrijst* (25%) 

Voedingswaarde per 100 ml/g
Energie (kcal): 4 kcal - Energie (kJ): 18 kJ
Koolhydraten : 0,7 g

Inhoud
200 ml

Groene curry kruidenpasta

Wat ruikt het lekker hiernaast! Geheid dat de buren dat denken, als je deze kruidenpasta in de pan laat glijden. Naast geurige kruiden als citroengras en koriander, zitten er fairtrade pepertjes en rietsuiker in. Voor een scherp kantje en een klein zoetje. En een ontwikkelingspremie voor de boeren. Straks is ook bij hen het gras lekker groen!

van € 1,40 

voor € 1,20

Ingrediënten
Sjalot, citroengras (14,3%), knoflook, laos, rijstolie, groene chilipepers (9,2%), water, zout, koriander (3,7%), rietsuiker, gember, kurkuma, kaffir lime, peper, komijn. 

Voedingswaarde per 100 ml/g
Energie (kcal): 190 kcal – Energie (kJ): 800 kJ
Vetten: 11 g, Verzadigde vetten: 2 g, Koolhydraten: 21 g, Suikers: 3 g, Eiwitten: 2 g, Zout: 6.7 g

Inhoud
70 g


Rode curry kruidenpasta

De pepers voor deze rode curry worden met liefde verbouwd onder de warme, zeg maar gerust hete Thaise zon. Geen wonder dus dat ze zo lekker pittig smaken. Daar komt bij dat de fairtrade peperboeren een ontwikkelingspremie krijgen. Ze beslissen samen over de besteding ervan. En dat levert soms weer pittige discussies op, dat snap je.

van € 1,40 

voor € 1,20

Ingrediënten
Rijstolie, water, sjalot, knoflook, citroengras, laos, zout, rode chilipepers (7,2%), rietsuiker, koriander, kaffir lime, komijn, peper.

Voedingswaarde per 100 ml/g
Energie (kcal): 265 kcal – Energie (kJ): 1115 kJ
Vetten: 19 g, Verzadigde vetten: 3,8 g, Koolhydraten: 21 g, Suikers: 5 g, Eiwitten: 3 g, Zout: 8.6 g

Inhoud
70 g


Gele curry kruidenpasta

Met deze gele kruidenpasta krijgt je gerecht de rijke smaak van Thaise kerrie. Tikkie pittig, maar niet te. Gepeperd klusje voor de boeren in Thailand, dat wel. Met de fairtrade premie leren ze om steeds meer groenten en kruiden voor onze Thaise producten te verbouwen. Sjalotjes, knoflook, gember... Voor een heerlijke én eerlijke smaakexplosie.

van € 1,40 

voor € 1,20

Ingrediënten
Rijstolie, knoflook, sjalot, citroengras, kerrie (koriander, kurkuma, komijn, kruidnagel, steranijs, gember, kaneel, foelie, kardamon, nootmuskaat), rode chilipepers, zout, koriander, laos, kurkuma, gember, peper, kaffir lime, komijn. 

Allergenen
Koriander

Voedingswaarde per 100 ml/g
Energie (kcal): 487 kcal – Energie (kJ): 2016 kJ
Vetten: 43.5 g, Verzadigde vetten: 8.5 g, Koolhydraten: 20,6 g, Suikers: 4,2 g, Eiwitten: 3.3 g, Zout: 7 g

Inhoud
70 g

* van biologische oorsprong. 
Alle sjalot, citroengras, knoflook, laos, gember, kurkuma, rode en groene chilipepers, rietsuiker, soja en rijst is verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade voorwaarden en afkomstig van fairtrade boeren.