Welkom bij

Wereldwinkel Bunschoten-Spakenburg

Juni-aanbieding food: kruidenmolens


In de maand juni hebben we een aantal favoriete smaakmakers in de aanbieding gedaan: onze kruidenmolens. En onze kruidenmixen bevatten meer dan alleen zout en peper: zongedroogde tomaat, olijf, groene kruiden, citrus, chili. En alles is fairtrade, zelfs het zout. De aanbieding van deze maand geldt voor al deze smaakmakers: 15% korting op de adviesverkoopprijs. 

Maal eens een heerlijke peper over de salade, vis of vlees. Dat kan nu extra voordelig. Gebruik het als ingredient bij het koken, of gebruik het aan tafel om extra smaak toe te voegen.
Puur, zongedroogd zeezout is het bescheiden produkt in onze molens, maar eten smaakt echt anders zonder deze toevoeging. En dit Khoisan zout is ons ‘best bewaarde geheim’… 


Molen zeezout mix chili peper

Ja, je moet maar lef hebben. Khoisan zeezout met chilistukjes én peperkorrels, voor een pittig resultaat. Gewoon lekker doordraaien hoor, je hebt daarmee het eindresultaat zelf in de hand. 

van € 3,50

voor € 3,00

Ingrediënten: Khoisan zeezout (90%), zwarte peperkorrels (5%), chilistukjes (5%)
 

Inhoud: 80 gram

 


Molen zeezout mix groene kruiden

Dit Khoisan zeezout is met de hand geoogst in Zuid-Afrika. Om er daarna een kleurrijke mix van natuurlijke kruiden aan toe te voegen: peterselie, oregano, marjoraan, basilicum, tijm en zelfs een vleugje gedroogd zeewier. En de bloemblaadjes zorgen voor een heerlijke finishing touch.

van € 3,50

voor € 3,00

Ingrediënten: Khoisan zeezout (90%), groene kruiden 5% (peterselie, oregano, marjoraan, basilicum, tijm), zeewier, zwarte peperkorrels, bloemblaadjes van korenbloem en goudsbloem.


Inhoud: 60 gram


Molen zeezout mix kokos citroen

Het Khoisan zeezout voor deze mix wordt met de hand geschept in Velddrift Zuid-Afrika. In Kaapstad wordt het vervolgens gemengd met kokos, citroen en koriander voor een Aziatische draai aan jouw gerechten..

van € 3,50

voor € 3,00

Ingrediënten: Khoisan zeezout (85%), kokos (4 %), citroenschil (3%), rode chilipeper, gember, koriander (1,2%), kaffir lime, natuurlijk limoenaroma, knoflook, ui.

Allergenen: koriander

Inhoud: 70 gram


Molen peper citrus knoflook

Dit is de meest populaire onder de molens. Deze mix werd gelanceerd in 2006 en vergaarde al gauw een trouwe schare fans.
En sinds 2010 draagt deze mix ook het Max Havelaar keurmerk. Hij is heerlijk op wit vlees, kip en vis. Maar ook in witte sauzen, over groenten of door mayonaise.
Deze smaak bevat zwarte peper, met een vleugje Khoisan zeezout, en verder een snufje knoflook en wat citrus (schil en olie). Het geheel is een medley van lichte, maar indrukwekkend complementaire smaken. De aroma’s in deze mix vullen elkaar uitstekend aan.

van € 3,50

voor € 3,00

Ingrediënten: zwarte peperkorrels (50%), Khoisan zeezout (20%), knoflook (20%), citroenschil (2%), sinaasappelschil (2%), sinaasappelolie, citroenolie.

Inhoud: 55 gram 


Molen zongedroogde tomaat peper olijf

Pittige fairtrade pepers uit India en zacht-zoete tomaatjes uit Zuid-Afrika; hoe krijg je dat op een eerlijke manier samen in een potje? Nou, daar zijn wij, samen met onze handelspartners, toevallig nogal goed in. Mag ook wel eens gezegd worden, vinden we. En dan nu jouw fantastische kookkunst. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn hoor, je draait een paar keer flink en voilà!

van € 3,50

voor € 3,00

Ingrediënten: gedroogde tomaat (48%), zwarte peperkorrels (21%), geroosterde knoflook, rode ui, paprika, olijven (3%), basilicum (2,5%), antioxidant (zwaveldioxide)

Allergenen: zwaveldioxide en sulfieten (E220-E228)

Inhoud: 40 gram


Alle Khoizan zeezout: Fair for Life fairtrade gecertificeerd.